Matupplevelser måste premieras mer! Gårdagens på Le Rouge i Gamla stan får stående ovation. Kvällen inleddes med en Dry Martini för S och för mig en Serependiti (Calvados Busnel, äppeljuice, mynta och mouserande vin). Vi bestämde oss för att ta ett vinpaket till middagen och sen satte matorgasmen igång... 4 timmar senare släppte vi den ovilligt och promenerade svagbenta hem genom ett vårigt Stockholm.
Förutom en osvenskt teatralisk restaurang med Moulin Rouge inredning i rött, guld, fransar och sammet och en alldeles egen pianist var detta vad vi fick (och namnen gör det inte rättvisa):
Tonfisk tartar Reine MargauxAvrugakaviar med syrad charlottenlök och brioche
Lantägg Placa ÈlyseéPocherad med tryffelmoussaline, apelsin och spenat
Oxrygg Bourguingnon RoyalRostistekt med champinjonskott, anklever och sidfläsk (anklever, OMG vad gott!)
Ostar la VariationEtt urval av ostar med tillbehör (med syrlig äppelkompott och fruktbröd)
Äpple Tarte Tatin ÈpiceéKarameliserad paj med vaniljglass (så det är så DÄR vaniljgalss ska smaka...)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar