söndag, mars 15

True love på norrländska

I går kväll höll min 90-åriga morfar ett tal till min 90-åriga mormor som var så fint att alla 23 personer i rummet satt och fulsnyfftade och hysterisk torka ögonen så att mascaran inte skulle rinna (jag).  Gifta i 64 år. Är inte det en svindlande siffra?

Han avslutade med att överaska mormor med en ring. Men inte till henne utan till sig själv... Låter kanske skapligt oromantiskt men låt mig förklara. I nästan 50 år har han INTE haft sin bröllopsring för att han av någon anledning varit rädd att tappa den när han var ute och fiskade eller nått och sen tappade han bort den ändå. Till igår hade han gjort en ny ring och smält ner deras föräldrars guldringar och lovade dyrt och heligt att aldrig ta av sig den igen. 

Och samtidigt som jag tycker att det är otroligt romantiskt av min älskade morfar så är det sorgligt. För vem vet hur många år de har kvar? Och så kommer de där outhärdliga tankarna om att förlora sina närmaste igen. 

Men igår firade vi deras födelsedagar som om det inte fanns någon morgondag.  Och det dracks vin och sprit och Bullens korv som vickning och en massa släktingar man inte kom ihåg för att man tydligen var knähög senast man sågs ojjade sig om att man var vuxen nu (!??) och min kusin höll tal från oss barnbarn och det var så fint att jag börjar gråta nu igen när jag tänker på det. Och när jag gav upp runt tolvsnåret och sa hej då, satt min mormor fortfarande uppe och skrattade och njöt av att familjen var samlad på ett sätt som den nog inte kommer att vara på länge. 

Det var kärlek kärlek kärlek och idag är hjärtat fyllt till bredden.

5 kommentarer:

Kaospatrullen sa...

Laskask gillar detta!

Sara sa...

Åh, vad fint! Tänk att hitta sån kärlek... Jag blir tårögd bara av att läsa.

CECILIA sa...

Åh vad fint, jag blir alldeles rörd.

Caroline Hainer sa...

Men du - vem har ritat den där illustrationen? Är det du? Den är supergrym! Jag vill ha den!

K sa...

Det är tyvärr inte jag... Konstnären heter Amy Brown.

Hennes webbsida: http://www.amyillustration.com/

Bra läsning om henne: http://www.huckmagazine.com/art/amy-brown/